Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Представљена збирка пјесама „Буди срећан гдје год да си“ ученице Ене Вуковић

 

Поводом Међународног дана дјечије књиге, који се обиљежава 2. априла Народна библитека Пале организовала је промоцију књиге „Буди срећан гдје год да си“ ученице Ене Вуковић из Хан Пијеска.

Вуковићева је рекла новинарима да назив збирке пјесама носи важну поруку свим људима, а то је да „буду срећни гдје год да су“. Она је навела да је писала о природи, околини и богатствима која се налазе у њеном малом мјесту одакле долази – Хан Пијесак.

Директор Народне библиотеке Пале Бојан Чворо рекао је да су, поводом Међународног дана Дјечије књиге, организовали промоцију књиге Ене Вуковић за ученике другог разреда основних школа „Србија“ и „Пале“ и на тај начин дјеци указали на значај књиге и писања.

Озренка Ђурић Радуловић, директор Народне библиотеке „Бранко Чучак“ са Хан Пијеска, која је издавач књиге, рекла је да је ово једно у низу промоција Енине књиге, те да је ово дјело било и на Београдском сајму књига. На почетку смо били јако изненађени јер смо се први пут сусрели са ситуацијом да нам се достави рукопис дјетета које тада није имало ни 10 година. Када сам прочитала пјесме, њих 70, нашла сам се у необичној ситуацији и потражила мишљења стручњака, колега, наших пјесника Вида Вукелића и Боре Капетановића.

Она је истакла да им је драго што је Народна библиотека „Бранко Чучак“ издавач књиге, поручивши да свака библиотека треба да подржава младе таленте.

Рецензије за збирку дјечијих пјесама „Буди срећан гдје год да си“ написали су Боро Капетановић и Вид Вукелић, а илустрације и насловну страну урадио је карикатуриста и илустратор Тошо Борковић.