Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Директор Народне библиотеке Пале Бојан Чворо потписао је данас споразум са предсједником Удружења вишечланих породица „Четири плус“ Жељком Нинковићем о бесплатној чланарини у библиотеци за породице и дјецу из овог удружења.

Чворо наводи да је споразум њихов допринос промоцији наталитетне политике, те да књига описмењује и има значајну улогу у одрастању дјеце али и родитеља.

– Тренутно се на списку налази 32 дјеце, али очекујемо да се учлани још дјеце и родитеља. Ово је наш допринос и у наредном годинама излазићемо им у сусрет и гледати да то буде на дужи временски период – рекао је Чворо новинарима након потписивања споразума.

Чворо је подсјетио да су прије три године на иницијативу Удружења „Четири плус“ дошли на идеју да сви њени чланови имају бесплатну чланарину током цијеле године, иако то можда њима не значи финансијски пуно с обзиром да ове године чланарина износи пет КМ, али сам чин подршке удружењу је битан.

Према његовим ријечима, Удружење треба да буде предводница и на Палама када су у питању многа удружења, јер имају велики значај самим тим што су се људи одлучили да имају четворо и више дјеце.

– То значи за Пале, за општину и Сарајевско-романијску регију посебно у овом времену када је све мање људи који се одлучују да заснивају породицу – истакао је Чворо.

Он додаје да су људи из Удружења прави хероји.

Чворо наглашава да је Удружење „Четири плус“ једино које код њих има ту привилегију бесплатне чланарине, те позвао и друга удружења везана за социјалну и популациону политику, да се обрате Народној библиотеци ако су заинтересовани за бесплатну чланарину.

Нинковић је захвалио Чвори што их издваја од осталих чланова друштва и што већ трећу годину потписују споразум.

– Било који вид подршке за нас вишечлане породице много значи, а један од таквих пружа и Народна библиотека Пале. Они су нас препознали и поштују нас. А бити члан вишечлане породице није оптерећење већ осјећај да смо допринијели нечему – изјавио је Нинковић .

Нинковић је рекао да Удружење чини 110 породица на подручју општине Пале.