Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Директор Народне библиотеке Пале Бојан Чворо и предсједник Удружења вишечланих породица „Четири плус“ Жељко Нинковић потписали су 16.1.2024. године  Споразум о бесплатној чланарини за чланове овог удружења.

Чворо је рекао да се Библиотека обавезују да ће обезбиједити бесплатну чланарину за ученике основних и средњих школа, студенте вишечланих породица, али и родитеље из овог удружења.

Према његовим ријечима, годишња чланарина ће омогућити корисницима услуга Библиотеке приступ 42.000 наслова, односно фондовима Д‌јечијег од‌јељења, белетристике, стручне и стране књиге као и кориштење читаонице у Народној библиотеци.

„Ово је наш допринос и у наредним годинама ћемо им излазити у сусрет“, рекао је Чворо новинарима након потписивања споразума, те подсјетио да су прије пет година, на иницијативу овог удружења, дошли на идеју да њени чланови имају бесплатну чланарину.

 

„Ово треба да буде мотивација и за друге институције, организације да искажу поштовање према породицама из Удружења“, навео је Нинковић, додавши да се тренутно на списку налази 49 дјеце, али да се очекују да се учлани још.

Нинковић је рекао да Удружење чини 117 породица на подручју општине Пале.