Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

У Народну библиотеку у Палама данас је колективно учлањено више од стотину малишана из вртића “Цврчак” и ЈУ “Бубамара”. Дјеца ће у наредном периоду имати прилику користити сликовнице као и остале наслове за дјецу, којих књижни фонд Народне библиотеке “Пале” броји преко 4000 од укупно 50 000 наслова.

 

“Ову посјету смо организовали и осмислили с циљем да дјеци приближимо књиге и културу читања, јер сматрамо да се дјеца данас све више одмичу од књиге, а везују за екране. Данас смо ту са предшколском групом од 27 малишана и план је да у наредном периоду наша дјеца сваког понедељка посуде двије књиге, а следећег понедељка друго двоје дјеце врати. Заиста се трудимо да дјеци вратимо читање као хоби, и у склопу нашег вртића већ имамо читалачки кутак као и мини библиотеку”, изјавила је Ивана Савић, директор вртића “Цврчак”.

Директор ЈУ “Бубамара” Вања Југовић каже да имају одличну сарадњу са Народном библиотеком “Пале”. “Они су нас позвали да се као установа колективно учланимо у библиотеку како бисмо могли користити издања намијењена дјеци. Трудићемо се да будемо редовни посјетиоци библиотеке и читати дјеци како би им покушали пренијети љубав према писаној ријечи,” закључила је Југовићева.

 

На иницијативу вртића одлучили смо да организујемо ову акцију колективног учлањења малишана ова два вртића. Дјеца ће бити у могућности у наредном периоду да користе преко 200 издања сликовница које смо набавили на последњем сајму у Сарајеву. Циљ нам је описмењавање дјеце и како би се они још од вртићког узраста сусрели са књигом и тако лакше стекли навику читања у будућности. Данас се колективно учланило преко 100 дјеце, а надамо се да ће у ускоро тај број бити још већи”, рекао је директор Народне библиотеке “Пале” Бојан Чворо.

 

Филтер